Paljussa paljusta paljuun: Ledit

Vesitiivis paljuun sopiva ledi? Jos olisin tilannut fisparssilta ledit olisi valojen hinnaksi tullut enemmän kuin pihinä miehenä olin valmis maksamaan. En todellakaan halua paljuun mitään väriävaihtavia, venäläistä discoteekkia muistuttavia tai liian kirkkaita valoja. Isot pojat kertoivat, että himmeämpi valaistus on karvan verran parempi kuin liian kirkas (jtmt).

Motonetista kävin kipaisemassa Sika-silikonia (4.95e ) ja neljä veneeseen tarkoitettua upotettavaa vesitiivistä lediä (5,95e/kpl). Ledin kannan halkaisija oli 21,5 mm joten samalla tarttui mukaan poranteräsarja (9.90e) jolla saa kaikki tarvittavat reijät porailtua kylpytynnyrin kylkeen.

pora

Ledejä varten kolusin muutaman laatikon ja vanhana hamstraajana löysinkin sieltä 12V muuntajan ja pääsin testaamaan valoja. Tiks valot päälle, tiks valot pois. Vähän liian kirkkaalta vaikutti, mutta kokeillaan…

led1

Lopulta uskaltauduin poraamaan 21mm poranterällä neljä reikää kylpytynnyriin. Tarkoitus oli sijoitaa ledit 10 cm pohjasta, mutta aivopierun jälkeen ne ovatkin 10 cm istumatason alapuolella (eli reijät tulivat liian ylös). Saattaa joutua laittamaan ns. luomea valoihin jottei valaisisi polvia vaan varpaita. Silikonia ledeihin ja kiristys paikoilleen. Lasikuidun paksuus taisi olla 6-7mm.

led2

Raotin paljuan alhaalta sen verran, että pääsin sisälle katselemaan miltä paljussa näytti ja nätisti oli ledit sujahtaneen ympäristöönsä.led3

Olisihan ne valmiit paljuledit olleet varmasti hyvät, hipaisukytkimet värien vaihtoon yms, mutta kun pienellä budjetilla mennään, niin ledien kokonaishinnaksi muodostui alle 40e kaikkine poranterineen ja silikoneineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *