Paljussa paljusta paljuun: Käyttökokemuksia talvelta

Kesäkäytössä ei paljun kanssa ollut minkäänlaisia ongelmia. Suodatin pyöri ja vesi puhdistui. Lämpötila nousi jotain 6-7 astetta pesällisellä puuta.  Kun vesijohtoveden lämpötila oli 14  astetta  ei lämmittämiseen mennyt pitkäänkään. Olisko aloituksesta vajaassa viidessä tunnissa jo kylpemässä (?). Ehkä.

Talvella käyttöönotto vaatiikin jo hieman enemmän. Lumenpoisto kannen päältä,  Lämmitys kolmeasteisesta vedestä 40 asteeseen vie aikaa, kun lämpöliike lisääntyy vain 4-5 astetta per pesällinen. Talvella ensimmäisen kerran lämmitettiin paljua allekirjoittaneen nelikymppisille hieman ennen joulua ja kylvettiin perheen kanssa pari tuntia tähtitaivaan alla.

Eihän lumityöt alkutalvesta ole hankalakaan homma, mutta kun sitä valkoista paskaa tulee taivaalta se 60 cm alkaa homma maistumaan jo hieman puulta.

Joulukuussa tulikin kylvettyä useamman kerran. Seuraavan kerran helmikuussa työkavereiden kanssa ja vielä maaliskuun pakkasille kerettiin pienestä lumisateesta nauttia paljuilun lomassa.

Talvella paljun vesi jäähtyy 40 asteesta vuorokaudessa hieman alle kolmenkymmenen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *