Paljussa paljusta paljuun: Tyhjennyshanaa hanaa

Paljun pohjassa on kohta mihin on tarkoitettu laittaa tyhjennyshana. Poralla reikä 40 mm ja asennus suurinpiirtein samanlainen kuin lavuaariin asentaisi poistoputkea. Samanlainen tulppakin tuli putken päähän kuin lavuaareissa on, semmoinen musta. Poistoputken päähän tuli sulkuventtiili. Mitään ohjeita asennusjärjestyksestä ei toimitettu, mutta kokeilemalla eteenpäin.

sälä

Suodatinpumppu tuli tänään postissa. Pumppu löytyi torista 5 e:lla. Vähän siinä kyllä ratas kolisee, mutta siirtää vettä varsin mallikkaasti paikakasta A paikkaan B .

punppu

Suodatin pitää käydä vielä ostamassa jostain nettikaupasta. Nähtävästi Intex uima-altaan suodatin A olisi se oikea. Jossain tätä suodatinta myydään myös koodilla 59900.

Ajattelin asentaa pumpun imuosan poistoputkeen ja poisto vapaasti letkulla takaisin altaaseen. Pumpun nostokorkeus pitänee pitää mahdollisimman pienenä jottei pumppu rasittuisi liikaa. Minimi nostokorkeus oli merkitty ohjekirjaan (jonka pikaisesti selailin läpi) 0,19 m ja maksimiksi 1,00 m.  Pumppuhan täyttyy mukavasti itseksiään kun asentaa sen vedenpinnan alapuolelle joten pumpun tehtävänä on nostaa vettä mahdollisimman vähän. Pumppu kierrättää 3000 litraa tunnissa ja suosituksissa oli, että 1600 litraan pitäisi pumppua pyörittää 2h jokaista käyttökertaa kohti heti kylpemisen jälkeen.

pumpum

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *